Kevään juhlissa ja eritoten Äitienpäivänä toukokuussa on ihana hemmotella juhlittavaa tai äitiä leipomalla mehevä juhlakääretorttu. Sen leipominen onnistunee niin lapsilta kuin isiltäkin.
Mikäli juhlittava pitää suklaasta, taikinasta voi tehdä suklaisen lisäämällä siihen tummaa kaakaojauhetta.
Leivo torttu valmiiksi jääkaappiin edellisenä iltana. Näin siitä tulee mehevä. Koristele aamulla/ennen juhlia.
Piristystä kääretorttuun tuovat karkit, esim. ranskalaiset pastillit. Mikäli haluat hieman erikoisemman koristelun, laita päälle syötäviä kukkia ja aivan pieniä koivunlehtien hiirenkorvia (=koivun pienen pieniä lehtiä), jotka ovat myös syötäviä. Huolehdithan että et kerää kukkia ja lehtiä ihan tien vierestä.
Ainekset noin 15 viipaletta annosta
Ohje
-
Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
-
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
-
Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka tai mascarpone- tai tuorejuusto ja mausta sopiva maku sokereilla.
-
Ota puolet seoksesta erilleen ja sekoita seokseen karkkirouhe. Sen voit valmistaa itse tai ostaa valmiina. Murskaa itse tehtävää karkkirouhetta varten n. 100 g ranskanpastilleja huhmaressa tai monitoimikoneen tms. myllyllä.
-
Levitä torttulevylle ensin hillo tai survos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle kermakarkkiseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Kaada loppu rahka- tai tuorejuustoseos tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen.
-
Koristele ennen tarjoilua karkeilla ja yrtein esim. sitruunamelissan lehdin. Myös syötäviä kukkia voit käyttää tortulle (esim. orvokki, voikukka tai puna-apila) sekä pieniä koivun hiirenkorvia.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
~Anni