Ainekset 6-8 annosta

Taikina
3
dl
kädenlämpöistä vettä
1
pss
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria tai hunajaa
3
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
dl
pestoa
n. 20
oliivia
Tuoreita yrttejä (päälle ja/tai täytteeksi

Ohje

  1. Sekoita veteen hiiva, suola ja sokeri.
  2. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Voit tehdä taikinan joko käsin tai yleiskoneella.
  3. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  4. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa sekaan öljy.
  5. Kohota taikina liinan alla, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  7. Taputtele taikina suorakaiteeksi.
  8. Kaulitse taikina ohueksi levyksi kuten korvapuusteja tehdessä.
  9. Levitä pesto taikinalevyn päälle, hienonna oliivit (poista kivet tarvittaessa) ja levitä myös oliivit taikinalevyn päälle.
  10.  Rullaa pitkältä sivulta taikina löysälle rullalle. Leikkaa noin 5 cm leveiksi paloiksi.
  11.  Asettele taikinapalat leivinpaperilla vuorattuun isoon irtopohjavuokaan tai uunivuokaan.
  12.  Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  13.  Viimeistele tuoreilla yrteillä ennen tarjoamista.
Resepti:
Hannele Hyvärinen @kokitjapotit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.