Sulata suklaa paloina kuumaan voihin mikroaaltouunissa tai varovasti liedellä. Rouhi pähkinät ja kuivatut karpalot tai kirsikat karkeaksi rouheeksi, lisää ne suklaaseokseen. Anna seoksen jäähtyä.
Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi omassa kulhossa. Sekoita jauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos vaahtoon ja lisää lopuksi hieman jäähtynyt suklaaseos taikinaan. Sekoita sen verran, että suklaataikina on tasaista, mutta varo sekoittamasta liikaa.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele leivinpaperi ja vuoan reunat. Levitä taikina vuokaan ja paista 180-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20 minuuttia niin, että taikina jää sisältä pehmeäksi. Ota uunista lämpö kokonaan pois ja raota vähän luukkua, anna kakun olla uunissa vielä puoli tuntia. Tämä auttaa, että kakku ei halkeile.
Ota kakku pois uunista ja anna kakun jäähtyä kunnolla.
Valmista kuorrutus vatkaamalla hyvin pehmennyt voi vaahdoksi, lisää joukkoon varovasti tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri vispaten. Vatkaa kuuma vesi mukaan ja sekoita lopuksi sulatettu suklaa hieman jäähtyneenä. Vatkaa seosta, kunnes se on pursotettavaa. Mikäli seos on liian kuumaa, se ei vaahtoudu kunnolla, laita tällöin seos muutamaksi minuutiksi kylmään jäähtymään.
Laita valmis kuorrute heti pursotuspussiin, jossa on koristetylla ja pursota kuorrute ruusukkeiksi kakun päälle. Mikäli koristetyllaa ei ole, voit levittää kuorrutteen rennosti lastalla kakun päälle.
Tarjoile suklaakakku sellaisenaan kahvin kanssa tai jälkiruoaksi kesäisten marjojen ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Säilytä kakku viileässä.
Kommentteja ja keskustelua