Sulattamalla suklaan kaurakeksitaikinaan, saat keksien rakenteeseen cookiesmaisuutta.

Valitse valkoinen tai tumma suklaa.

Tummaa suklaata käytettäessä voi vielä lisätä vahvaa kaakaojauhetta makua korostamaan.

Isoilla kaurahiutaleilla saat parhaimman rakenteen.

Ainekset 24 kpl annosta

80
g
sulatettua voita tai margariinia
80
g
valkoista tai tummaa suklaata
dl
sokeria
(1
rkl
tummaa kaakaojauhetta tummiin kekseihin)
1
tl
soodaa
1
dl
kermaa

Ohje

  1. Sulata rasva kattilassa ja anna suklaan sulaa kuumaan rasvaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää se lopuksi taikinaan.

  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita uunipellille, 12 nokaretta yhdelle pellille (3 x 4), jätä väliä toisiinsa. Painele nokareet tasaisiksi.

  3. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 min. Varo polttamasta suklaakeksejä, eli ole tarkkana.

VINKKI: Voit tehdä keksejä myös muilla hiutaleilla, esim. Myllyn Paras Tattari- tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.