Haettu sivustolta 2.11.2024
- Voit tehdä hiutale-kuivaseoksen hyvissä ajoin valmiiksi, kunhan pakkaat sen kannelliseen tiiviiseen astiaan. Kuivaseos säilyy huoneenlämmössä.
- Chia-siemenet kannattaa laittaa turpoamaan tarjoilua edeltävänä iltana jääkaappiin.
- Jos teet kahvipuuroa katuruuaksi isolle porukalle, kerro kaikkien aineiden määrä tarvittavalla annosmäärällä.
- Mieti, mistä tarjoilet tuorepuurot: halvin ja helpoin lienee pahviset kahvimukit, mutta sympaattisempia ovat pienet lasipurkit.
- Tätä ohjetta voi soveltaa hyvin myös kotioloihin. Valmista ohjeella muutama puuro kerralla, kätevä kiireiseen aamuun tai työpaikalle lounaaksi.
Ainekset 4:lle annosta
Hiutale-kuivaseos:
½
dl
kookos- tai ruokosokeria
½
dl
tummaa (raaka)kaakaojauhetta
1
tl
kardemummaa
½
tl
vuorisuolaa
Chia-seos:
1½
dl
manteli- tai kookosmaitoa
½
dl
chia-siemeniä
Lisää kadulla tarjoiltaessa:
4
dl
kuumaa kahvia
1
rkl
rouhittuja pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä)
1
dl
tuoreita marjoja tai hedelmäpaloja
Ohje
- Sekoita kuivaseoksen aineet etukäteen valmiiksi sekaisin isoon kannelliseen kippoon. Laita toiseen kannelliseen astiaan chia-siemenet valitsemaasi maitotuotteeseen turpoamaan ainakin tunniksi tai yön yli jääkaappiin.
- Ennen tarjoilua keitä kuumaa hyvää kahvia, jota tullaan kaatamaan hiutaleiden päälle.
- Jaa kuivaseosta pieniin pahvisiin kahvimukeihin, lastenruoka tms. lasitölkkeihin, tai muihin kippoihin, joita syntyy kotitalouksiin. Lisää jokaiseen päälle kuumaa kahvia, sekoita pikkulusikalla. Suhde on 1 dl hiutaleseosta ja 1 dl kuumaa kahvia. Lisää vielä jokaiseen ½ dl (2 isoa kukkuraista lusikallista) turvonnutta chia-seosta, sekoita uudelleen tasaiseksi.
- Koristele annokset rouhituin pähkinöin ja marjoin tai hedelmäpaloin, esim. mustikat tai banaaniviipaleet sopivat hyvin kahvin maun kanssa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua