• Jauhelihakastike on helppoa perusruokaa erilaisten spagettien kanssa tarjoiltuna.
  • Pitkä haudutus tuo kastikkeelle täyteläistä makua, mutta kiireisempikin saa samalla ohjeella nopeastikin valmista kastiketta.
  • Kastikkeen kanssa sopii hyvin perinteinen pitkä Spagetti ja aina yhtä helppo syötävä pätkäspagetti eli Raketti Spagetti.

Ainekset 4:lle annosta

400
g
jauhelihaa
2
rkl
öljyä
2
sipulia (tai 200 g pakastesipulia)
2-3
porkkanaa
2-3
varsisellerin vartta
2-3
valkosipulinkynttä
1
tlk
tomaattimurskaa (400 g)
n.3
dl
vettä tai valkoviiniä
1
lihaliemikuutio
1
tl
suolaa
½
tl
hienonnettua mustapippuria
1
tl
basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
muskottipähkinää
1
tlk
herkkusieniviipaleita
3
rkl
maissijauhoja
Lisäksi:
parmesaanijuustoraastetta
Lisäksi:

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu pannulla. Lisää suikaloidut porkkanat, viipaloidut varsisellerin varret ja muut aineet ohjeen järjestyksessä, paitsi herkkusieniviipaleet.
  2. Anna kiehahtaa ja hauduta sen jälkeen kastiketta miedolla lämmöllä ½-1½ tuntia aina välillä sekoittaen, jotta kastike saa täyteläisen maun. Lisää joukkoon vesitilkkaan sekoitettu suuruste. Anna kypsyä minuutti.
  3. Lisää lopuksi herkkusienet. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras Spagetin kanssa. Ripottele annoksen pinnalle juustoraastetta.

VINKKI! Kokeile myös herkkusienillä höystettyä jauhelihakastiketta!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.