Haettu sivustolta 23.11.2024
Sitruunarisotto maistuu sellaisenaan ja lohen tai kanan kanssa. Mausta tuoreen sitruunan mehulla ja raastetulla kuorella oman makusi mukaan. Käytä reseptissä Myllyn Paras Pitkäriisiä.
Ainekset 4 annosta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
8
dl
vettä
3
dl
siideriä tai valkoviiniä
1
sitruunan raastettu kuori
1
sitruunanmehu
100
g
tuorejuustoa
tai 50 g voita
50
g
parmesaanijuusto raasteena
Lisäksi:
800
g
lohifilee
suolaa maun mukaan
1
sitruunanmehu
chilihiutaleita
Ohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla tai kattilassa ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki käännellen.
- Lisää pitkäriisi ja kääntele hetki.
- Lisää vettä ja siideriä tai valkoviiniä vähän kerrallaan ja anna imeytyä.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon kuori.
- Purista sekaan sitruunanmehu.
- Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto tai voi ja parmesaanijuustoa raasteena.
- Tarkista maku.
- Paista seuraksi lohifileetä annospaloina tai medaljonkeina molemmin puolin kuumalla pannulla ja mausta suolalla, sitruunanmehulla ja chilihiutaleilla.
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua