Makaronilaatikko on suomalaisten suosituinta ruokaa.
Sen voi tehdä myös kalasta, esim. lohisuikaleista. Jos käytät savulohta, suolaa voi käyttää vähemmän.
Makaronilaatikkoon saat vaihtelua käyttämällä perinteisen sarvimakaronin tilalla muita kuviomakaroneja, esim. runsaskuituinen Täysjyvä Fusilli -kierremakaroni sopii tähän hyvin.
Laktoosittoman ja maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä.
Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita isohkoon, voideltuun vuokaan kerroksittain makaroneja, lohisuikaleita ja sipulikuutioita. Mausta, savulohta käytettäessä pienempi suolamäärä riittää.
Sekoita munat ja maito (tai kalaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 1 tunti. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä kalalientä
Paistoin lisäksi broccoli mixiä, johon lisäsin kasvisliemifondueta. Sai jotain vihreätä joukkoon. Kalasuikaleet myös paistoin koostumuksen vuoksi. Puolet ja puolet kalalientä ja muna-maitoa. Makua tuli mukavasti, tykättiin koko perhe. :)