Kulttuurimme on täynnä toinen toistaan parempia leivonnaisia. Siksi myös Someleipurit 2023 saivat suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi haasteekseen suunnitella kotimaiset perinneherkut uudella twistillä. Pihla Sallinen (@metsavadelma) sai inspiraationsa perinteisestä pullasta, joka taipuukin tässä reseptissä modernin ja sitruunaiset bostonpullan muotoon. Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauholla leivottu modernin sitruunainen bostonpulla syntyi Someleipurimme käsissä helposti, sillä tavallisesti Pihla tykkääkin kokeilla aina uusia makuyhdistelmiä: "Juureni ovat Iisalmessa Pohjois-Savossa, jossa olen asunut koko ikäni. Ehkä eniten juureni näkyvät esimerkiksi kakkujen koristelussa, joka saa usein vaikutteita Savon kauniista luonnosta. Tykkään kuitenkin kokeilla leipoessani uusia tekniikoita sekä makuyhdistelmiä ja inspiraatiota haen erityisesti ulkomailta somen kautta. Perinteisesti bostonpulla täytetäänkin kaneli-voiseoksella, mutta reseptini sisältä paljastuu ihana sitruuna-vaniljatäyte, jonka raikkaus tuo kevään mieleen. Taikinaan on kuitenkin leivottu tuttuun tapaan lempeää kardemummaa." Käännä sinäkin kotimaiset pullaperinteet uuteen uskoon Pihlan raikkaalla ja helpolla reseptillä!
Kommentteja ja keskustelua