Nopea pieni mustikkapiirakka valmistuu ilman uunia, sillä piirakan muruseos paistetaan pannulla ja piirakka kypsyy muutamassa minuutissa mikroaaltouunissa.

Piirakan rapea, kauniinvärinen peite syntyy maukkaasta kaura-ruismurusta.

Piirakkaan sopivat tuoreet tai pakastetut mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, ne kannattaa laittaa piirakkaan kohmeisina.

Annos riittää sopivasti yhdelle tai pieneksi jälkiruoaksi kahdelle. Piirakan kanssa sopii tarjottavaksi raikas vaniljajogurtti.

Ainekset 1-2 annosta

Piirakkapohja:
30
g
voita tai margariinia (3 rkl)
3
rkl
fariinisokeria
tl
leivinjauhetta (1 maustemitta)
tl
vaniljasokeria (1 maustemitta)
½
dl
kermaa tai soijakermaa
Päälle:
2
dl
mustikoita
Kauramuru:
1
rkl
voita tai margariinia (15 g)
2
rkl
fariinisokeria
tl
vaniljasokeria (1 maustemitta)
Lisäksi:
paksua vaniljajogurttia tai vaniljasoija-jogurttia

Ohje

  1. Etsi n. 10-12 cm halkaisijaltaan oleva mikroaaltouunin kestävä astia. Sopiva astia on esimerkiksi pieni paistosvuoka tai lautanen, jossa on jonkin verran reunoja (3-5 cm). Piirakkapohja tehdään suoraan tähän astiaan.

  2. Mittaa rasva astiaan. Laita astia mikroaaltouuniin kuvun alle ja lämmitä n. 30 sekuntia niin, että rasva sulaa. Mittaa sulan rasvan joukkoon sokeri ja hiutaleet. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Mittaa päälle jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne hiutaleseokseen. Lisää vielä kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele matalaksi piirakkapohjaksi. Kypsennä pohjaa mikroaaltouunissa (800W) n. 2 min.

  3. Sulata paistinpannulla muruseoksen rasva. Lisää siihen sokeri ja hiutaleet. Mausta vaniljasokerilla. Paistinpannulla syntyy kauniinruskea muruseos, mutta tarvittaessa voit tehdä muruseoksen myös mikrossa. Tällöin sulata ensin rasva kipossa ja lisää sen jälkeen muut aineet. 

  4. Lisää kypsyneelle piiraspohjalle mustikat ja muruseos. Jatka kypsentämistä 1 minuutti. Anna vetäytyä pari minuuttia. Mustikkapiirakan seuraksi sopii hyvin täyteläinen vaniljajogurtti.

VINKKI: Kannattaa kokeilla lisätä täytteeseen mustikoiden joukkoon hieman mustaherukoita! Ne tuovat makuun pientä kirpakkaa hapokkuutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.