Ainekset 1 iso laakea (n. Ø 30 cm) tai 2 pienempää uunivuokaa, noin 10 annosta

Suurimot:
4 ½
dl
vettä
1
rkl
kasvisfondia
Salsa:
3
tomaattia lohkoina
1
punainen chilipaprika (10 cm)
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
sokeria
2
rkl
limenmehua
2
rkl
oliiviöljyä
Pannukasvikset ja sienet:
2
rkl
rypsiöljyä
1
nippu
sipuleita varsineen
200
g
keräkaalia
2
punaista paprikaa
1
l
kantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä
Kuori:

Ohje

  1. Keitä suurimoita kasvisliemessä 20 minuuttia. Valmista samaan aikaan salsa sekoittamalla mikserillä kaikki ainekset keskenään. Kun neste on imeytynyt suurimoihin, ota kattila pois liedeltä ja sekoita salsa joukkoon. Jätä maustumaan hetkeksi, laita kansi päälle.

  2. Kuori, puhdista ja suikaloi kasvikset ja sienet. Paista nämä kuumalla pannulla öljyssä rapsakoiksi. Sekoita kasvikset ja suurimo-salsaseos keskenään.

  3. Jaa seos 1 isoon tai 2 pienempään laakeaan uunivuokaan. Kauli sulaneesta taikinasta vuokien kokoiset kannet paistosten päälle. Pistele haarukalla pintaa ja tee siihen pieniä koristeaukkoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.