• Suolaiset muffinit ovat maukkaita ja ruokaisia tarjottavia.
  • Sieni-tomaatti muffinit sopivat vaikkapa rapujuhliin vatsan täytteeksi tai muuten suolaisiksi naposteltaviksi illanistujaisiin. 
  • Voimakkaan makuiset sienet antavat eniten sienen makua muffineihin ja kantarellin tmv. sienen makuinen tuorejuusto on sopivin tähän.

Ainekset 10-20 kpl koon mukaan annosta

2
tl
leivinjauhetta
1
tl
roseepippuria
1
tl
yrttisuolaa
2
tl
rakuunaa
200
g
ryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g/1 dl kuivattua sienirouhetta)
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
1
rs
(100 g) kantarellituorejuustoa
1
dl
kevytranskankermaa
1
dl
maitoa, tuoremehua tai kasvis- tai sienilientä
2
munaa
1
dl
öljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua.
  2. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.