Valmista ravioleja varten itse tuorepastataikina, käytä taikinaan hyvin sopivia Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja.

Tuorepastataikina on ruokaisampi ja rakenteeltaan kestävämpi, kun taikina tehdään käyttäen sitovana aineena munia.

Taikinan lepääminen helpottaa taikinan käsittelyä, kunhan taikina on hyvin kelmussa eli se ei saa kuivua pinnalta.

Valmista taikinan levätessä täyte ja tee kastike.

Muotoile pastataikinasta levyjä mieluiten tähän tarkoitukseen olevalla pastakoneella, toki voi yrittää kaaviloida taikinaa kaulimella pöydällä hyvin ohueksi levyksi.

Ainekset n. 60 kpl puolikuunmallista raviolia (4:lle n. 15 puolikuuta/hlö pääruoaksi, alkupalaksi riittää isommalle henkilömäärälle) annosta

Tuorepastataikina (570 g):
4
munaa (260 g)
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa (mineraalisuolaa)
Savukalatäyte:
200
g
savustettua kirjolohta
100
g
purjosipulia
3
valkosipulinkynttä
1
dl
aurinkokuivattua tomaattia (hienonnettua)
½
sitruunan mehu
1
tl
sitruunapippuria
200
g
kylmäsavulohituorejuustoa
Keittämiseen:
2
l
vettä
2
rkl
suolaa
Tilli-voikastike:
75
g
voita
100
g
purjosipulia ohuina renkaina
1
tl
sitruunapippuria
1
iso keltainen paprika
1
tl
suolaa
1
rku
tuoretta tilliä
1
rku
tuoretta basilikaa
Päälle:
parmesaanijuustolastuja

Ohje

Tuorepastataikina:

  1. Mittaa jauhot, munat, öljy ja suola kulhoon. Tai tee taikina italialaiseen tapaan suoraan leivinpöydällä, mittaa jauhot kekoon ja paina jauhokeon keskelle syvennys, jonne rikot munat sekä lisäät öljyn ja suolan. Sekoita ainekset kummassakin tapauksessa keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta kimmoisaa taikinaa 5-10 min. Anna taikinan levätä muovikelmulla hyvin peitettynä puolisen tuntia. Tee tässä välissä täyte.

  2. Pilko täytettä varten savustettu kirjolohi hyvin pieniksi paloiksi. Hienonna joukkoon purjosipuli ja valkosipulinkynnet sekä aurinkokuivattua tomaattia. Purista sekaan sitruunanmehu ja mausta sitruunapippurilla. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi paksuksi massaksi.

  3. Käytä ohuiden taikinalevyjen tekoon pastakonetta. Ota taikina pois muovikelmusta. Taputtele taikina 4 matalaksi palaksi. Kaaviloi taikina aina yksi taikinapala kerrallaan joka kerta hieman ohuemmaksi levyksi. Tee pastakoneella näin 3 - 4 kertaa telojen väliä ohentaen, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Näin saat pastakoneesta n. 14 cm leveää levyä, joka saa jäädä n. 40 cm pitkiksi pätkiksi jauhotetulle leivinpöydälle. Tee aina 2 tällaista levyä kerrallaan täyttämisvaihetta varten, jotta tuorepasta ei kuivu. Loppu taikina saa odottaa vuoroaan kelmun alla.

  4. Leikkaa pastataikinalevystä pyöreällä muotilla n. 6-8 cm halkaisijaltaan olevia pyörylöitä. Jaa täytettä aina vajaa 1 rkl jokaisen pyörylän toiselle reunalle. Kostuta pyörylöiden reunat vedellä voitelusutia apuna käyttäen. Taita pyörylä kahtia kiinni ja saat puolikuunmallisia ravioleja. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Leikkaa ylimääräinen taikina leivinpyörällä (raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm). 

  5. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää suola. Laita n. 10 puolikuun muotoista raviolia kerrallaan kypsymään kiehuvan veteen 4-5 minuutiksi, aikaan vaikuttaa raviolien koko. Ota savulohiraviolit sen jälkeen tarjolle reikäkauhalla lautaselle tai tarjoilualustalle.  Jatka seuraavien tekemistä ja pastojen keittoa kunnes koko taikina on käytetty.

  6. Tarjoa itse tehdyn tilli-voikastikkeen tai tillillä maustetun kermaviilin ja parmesaanijuustolastujen kera.

Tilli-voikastike:

  1. Kuullota purjorenkaat voissa pannulla, lisää sitruunapippuria, suikaloitua keltaista paprikaa ja suolaa sekä runsaasti tuoretta tilli- ja basilikasilppua. Kastike on nopeasti valmis, älä keitä sitä. Tarkista maku.

  2. Kaada kastike juuri keitettyjen raviolien päälle. Ripottele pinnalle parmesaanijuustolastuja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.