Haettu sivustolta 22.11.2024
Valmista ravioleja varten itse tuorepastataikina, käytä taikinaan hyvin sopivia Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja.
Tuorepastataikina on ruokaisampi ja rakenteeltaan kestävämpi, kun taikina tehdään käyttäen sitovana aineena munia.
Taikinan lepääminen helpottaa taikinan käsittelyä, kunhan taikina on hyvin kelmussa eli se ei saa kuivua pinnalta.
Valmista taikinan levätessä täyte ja tee juustokastike.
Muotoile pastataikinasta levyjä mieluiten tähän tarkoitukseen olevalla pastakoneella, toki voi yrittää kaaviloida taikinaa kaulimella pöydällä hyvin ohueksi levyksi.
Ainekset 40-50 raviolityynyä (riittää 4:lle 10-12 tyynyä pääruoaksi, alkupalaksi riittää isommalle henkilömäärälle) annosta
Tuorepastataikina (570 g):
4
munaa (260 g)
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa (mineraalisuolaa)
Juustotäyte:
100
g
sini- tai valkohomejuustoa tai vuohenjuustoa
200
g
tuorejuustoa
100
g
saksanpähkinöitä
1
dl
pinjan- tai GoGreen kurpitsansiemeniä
½
dl
vihreää pestoa
1
tl
musta- tai viherpippuria rouhittuna
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rku
tuoretta basilikaa
Keittämiseen:
2
l
vettä
2
rkl
suolaa
Juustokastike:
1-2
rkl
voita tai margariinia
75
g
purjosipulia ohuina renkaina
1
tl
viherpippuria
4
dl
ruokakermaa, maito-kermaseosta tai kermavalmistetta
100
g
pippurituorejuustoa
1-2
paprikaa
½
tl
suolaa
1
dl
tuoretta basilikasilppua ja/tai viinisuolaheinää
Päälle:
parmesaanijuustolastuja
Ohje
Tuorepastataikina:
- Mittaa jauhot, munat, öljy ja suola kulhoon. Tai tee taikina italialaiseen tapaan suoraan leivinpöydällä, mittaa jauhot kekoon ja paina jauhokeon keskelle syvennys, jonne rikot munat sekä lisäät öljyn ja suolan. Sekoita ainekset kummassakin tapauksessa keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta kimmoisaa taikinaa 5-10 min. Anna taikinan levätä muovikelmulla hyvin peitettynä puolisen tuntia. Tee tässä välissä täyte.
- Sekoita täytettä varten huoneenlämpöiset juustot keskenään tasaiseksi massaksi. Rouhi saksanpähkinät hienoksi ja lisää ne sekä siemenet massaan. Lisää mausteet ja silppua lopuksi joukkoon iso ruukullinen tuoretta basilikaa. Täyte saa jäädä paksuksi tahnaksi.
- Käytä ohuiden taikinalevyjen tekoon pastakonetta. Ota taikina pois muovikelmusta. Taputtele taikina 4 matalaksi palaksi. Kaaviloi taikina aina yksi taikinapala kerrallaan joka kerta hieman ohuemmaksi levyksi. Tee pastakoneella näin 3 - 4 kertaa telojen väliä ohentaen, kunnes haluttu paksuus on saavutettu. Näin saat pastakoneesta n. 14 cm leveää levyä, joka saa jäädä n. 40 cm pitkiksi pätkiksi jauhotetulle leivinpöydälle. Tee aina 2 tällaista levyä kerrallaan täyttämisvaihetta varten, jotta tuorepasta ei kuivu. Loppu taikina saa odottaa vuoroaan kelmun alla.
- Jaa täyte 1 rkl nokareina toiselle levylle n. 6-7 cm välein. Kostuta taikinapinta täytteiden väleistä vedellä sormin tai sutia apuna käyttäen. Laita heti toinen samankokoinen pastataikinalevy päälle ja sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella. Paina taikinakohdat tiukasti yhteen kämmensyrjällä tai sormin niin, että saat raviolityynyjen ruudukon. Leikkaa tästä irti raviolityynyt neliöinä (n. 6 x 6 cm) taikinapyörällä. Sulje reunat painellen tiukasti levyt yhteen sormella.
- Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää suola. Laita n. 8 raviolia kerrallaan kypsymään kiehuvan veteen noin 5 minuutiksi, aikaan vaikuttaa raviolien koko. Ota juustoraviolit sen jälkeen tarjolle reikäkauhalla lautaselle tai tarjoilualustalle. Jatka seuraavien tekemistä ja pastojen keittoa kunnes koko taikina on käytetty.
- Tarjoa itse tehdyn tai valmiin juustokastikkeen ja parmesaanijuustolastujen kera. Voit lisätä kastikkeen joukkoon 1-2 paprikaa väriä antamaan ruoalle.
Juustokastike:
- Kuullota purjorenkaat rasvassa pannulla, lisää rouhitut pippurit, kerma, tuorejuusto, suikaloitua värikästä paprikaa ja suolaa sekä runsaasti tuoretta yrttisilppua. Tarkista maku.
- Kaada kastike juuri keitettyjen raviolien päälle. Ripottele pinnalle parmesaanijuustolastuja.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua