Ainekset noin 6:lle annosta

1-2
rkl
öljyä tai margariinia
2-3
sipulia (tai 200 g:n pussi pakastesipulikuutioita)
n.300
g
saunapalvikinkkua suikaleina
n.8
dl
vettä
1
liha- tai kasvisliemikuutio
½
tl
mustapippurirouhetta
½
tl
currya
1
tl
paprikajauhetta
100
g
parsakaalin kukintoja
n.100
g
maissia, paprikaa ja/tai ryöpättyjä sieniä

Ohje

  1. Kuumenna rasva pinnoitetussa (teflon) kattilassa. Paista siinä hetki sipulisilppua. Lisää palvikinkku suikaleina tai kuutioina, suurimot, vesi ja mausteet.

  2. Kun vesi on kiehahtanut, anna kypsyä 25 min. Lisää kypsentämisen loppupuolella pilkottu parsakaali ja muut haluamasi ainekset, esim. pakastemaissin jyvät ja paprikakuutiot. Myös sienet, vaikkapa suppilovahverot, sopivat risottoon oikein hyvin.

VINKKI: Valkosipulin ystävät voivat lisätä risottoon muutaman hienonnetun valkosipulinkynnen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.