Savukaladonburia maustaa muheva tare-kastike ja melkein minkä tahansa kalan kanssa toimiva furikake-maustesekoitus. Muhkean merellisen makunsa furikake saa kuivatusta merilevästä, ja myös seesaminsiemenet kuuluvat poikkeuksetta mukaan. Muuten sekoituksen raaka-aineet vaihtelevat.
Voit sekoittaa furikaken itse tai ostaa valmiina aasialaisesta marketista.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Mausta keitetty riisi furikakella ja annostele tarjoiluastioihin.
-
Annostele savukala riisin päälle ja lusikoi pinnalle tarekastiketta.
-
Viimeistele mädillä, kevätsipulilla ja shisosuikaleilla.
Keitetty riisi:
-
Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.
-
Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.
-
Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
-
Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.
Furikake-mausteseos:
-
Murskaa sipulirouhe morttelissa.
-
Sekoita joukkoon loput mausteseoksen ainekset ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.
Tare-kastike:
-
Mittaa kaikki ainekset dashia lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut.
-
Lisää joukkoon dashi-liemi. Jäähdytä.
Kommentteja ja keskustelua