Yleensä sydäntä muistuttaviksi kolmioiksi taputellut kylmät riisikakut ovat Japanissa suosittua välipala- ja lounasruokaa kioskien kylmähyllyiltä napattuna.
Jos haluat onigiriin enemmän potkua, ripottele pinnalle piristeeksi shichimi togarashia, joka pöydän japanilaista maustesekoitusta, joka rakentuu chilistä, sansho-pippurista, appelsiinin kuoresta seesaminsiemenistä, norista ja inkivääristä. Togarashi on lyömätön riisiruokien yleismaustaja.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Levitä 25 x 25 cm tuorekelmupala työpöydälle ja laita keskelle mandariinin kokoinen pallo lämmintä riisiä. Taputtele riisi noin sentin paksuiseksi kakuksi ja lisää päälle täytettä – tonnikalaa tai miso-lohta.
-
Muotoile riisikakku kelmun avulla tasaiseksi palloksi tai kolmion malliseksi möhkäleeksi. Varmista että riisikerros peittää täytteen kauttaaltaan.
-
Leikkaa norilevy sopivan kokoiseksi palaksi ja kääri riisipallo norikaistaleeseen.
Keitetty riisi:
-
Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.
-
Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.
-
Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
-
Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.
Miso-lohitäyte:
-
Poista fileestä mahdolliset ruodot.
-
Sekoita misotahna, majoneesi, sake ja riisiviinietikka kastikkeeksi. Kaada seos lohipalan päälle. Anna maustua 30 minuuttia.
-
Kypsennä lohipala kastikkeineen kuumassa uunissa tai grillissä, noin 10 minuuttia.
-
Jäähdytä ja painele kala karkeaksi silpuksi kastikkeen kanssa.
Kommentteja ja keskustelua