Sekoita kulutusmaito ja kermaviili. Lisää joukkoon ohrasuurimot. Anna seoksen seistä yön yli jääkaapissa.
Jos käytät piiminyttä maitoa, lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää 1 dl piimää. Anna tekeytyä huoneenlämmössä muutama tunti. Lisää ohrasuurimot ja anna seoksen seistä yön yli. Lisää 3 tuntia ennen paistamista kaurahiutaleet, muna ja suola.
Sulata uunipellillä leivinpaperin päällä 25 - 30 g voita. Kaada taikina pellille. Paista rieskaa 250-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
lapsena isä teki rieskaa koivutuokkosiin, ei ollut jääkaapeja niin maito happani piimäksi nopeesti, hyvää oli vaikka ei ollut voita laittaa päälle kun oltiin köyhiä
Kaikki ohrasuurimot lisätään kerralla. Ohjeessa on mainittu kaksi erilaista valmistusohjetta riippuen käytetyistä raaka-aineista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta