Eteläisen Italian erikoispasta all'amalfitana yhdistää onnistuneesti voimaisat sardellit ja pyöreästi suun myötäiset saksanpähkinät.

Ainekset 4:lle annosta

suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus chililastuja
3
rkl
saksanpähkinöitä karkeasti murskattuna
4
sardellifileetä öljyssä hienonnettuna
parmesaania tai pecorino-juustoa raastettuna
1
rkl
sileälehtistä persiljaa (jos hyllyllä sattuu olemaan)

Ohje

  1. Keitä pasta reippaasti suolatussa vedessä al dente -kypsyyteen, siis minuutin tai kaksi vähemmän aikaa kuin pakkauksessa lukee.

  2. Pastan kiehuessa lämmitä öljy pannulla. Freesaa valkosipulia, chililastuja ja pähkinöitä öljyssä lempeällä lämmöllä jatkuvasti sekoittaen muutaman minuutin. Älä ruskista. Lisää sardellit ja painele niitä puulastalla pannun pintaan niin, että ne alkavat sulaa kuumuudesta.

  3. Nappaa pastakattilasta reilu desi pastan keitinvettä ja liruttele sardellien sekaan pannulle.

  4. Valuta pasta ja nosta pannulle sardellien sekaan. Paistele pastaa pannulla sardellien kanssa muutama minuutti.

  5. Kaada koko komeus syvälle lautaselle, ripottele päälle juustoraastetta ja – niin halutessasi – lorauksen oliiviöljyä. Ja sitä persiljaa, jos löytyy.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.