Suolaisen makea inkiväärikastike on raikas ja nopeasti valmistuva versio satay-kastikkeesta. Resepti taipuu mainiosti myös pastasalaatiksi.

Ainekset 4 annosta annosta

Maapähkinäkastike:
2
dl
sokeroimatonta maapähkinävoita
1
vihreä chili
3
cm
pätkä inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
3
valkosipulinkynttä
1
dl
soijakastiketta
½
dl
vaahterasiirappia
1
limen raastettu kuori ja mehu
2
rkl
miriniä
Lisäksi:
2
kevätsipulinvartta
1
paprika
1
porkkana
Viimeistelyyn:
2
rkl
suolapähkinöitä murskattuna
1
rku
tuoretta korianteria silputtuna
1
rku
tuoretta basilikaa revittynä
½
rku
minttua revittynä

Ohje

  1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen mentävään kannuun. Soseuta ainekset karkeaksi puuromaisen sakeaksi kastikkeeksi.

  2. Leikkaa kevätsipulit, paprikat ja porkkanat suikaleiksi ja siirrä sivuun.

  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan reilussa reilusti suolatussa vedessä. Lisää suikaloidut kasvikset viimeiseksi minuutiksi kiehuvan pastan joukkoon.

  4. Valuta spagetti. Jäähdytä pasta ja vihannekset kylmällä vedellä. Lisää maapähkinäkastike ja anna maustua kylmässä tunnin ajan.

  5. Viimeistele murskatuilla suolapähkinöillä ja yrteillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.