Myllyn Parhaan kanssa yhteistyössä toteutetun Rustiikki-leivosten reseptin makumaailmaa inspiroi eräs lapsuuden muistoistani, kesäpäivä isomammani maatilalla.
Tuohon muistoon liittyy maisema, johon kuuluvat viljavat pellot ympäröimässä vanhaa, pientä maataloa, mustaherukkapensaat runsaine marjasatoineen ja navetta, josta täplikkäät asukkaat tosin olivat muuttaneet pois jo ajat sitten.
Tästä maisemamuistosta syntyi jogurtin ja mustaherukan lempeä makuyhdistelmä, jossa vilja toimii niin rakenteen antajana kuin vivahteikkaana, suomalaisena perusmakuna.
Koristelun idea puolestaan on peräisin ajatuksesta: vilja on suomalaista kultaa. Tämä resepti palkittiin Kinuskikissan hiutaletempauksessa vuonna 2015.
Ainekset annosta
Ohje
-
Mikäli haluat leivoksiin marsipaanikoristeita, valmista ne hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät kuivua. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Aloita pohjan tekeminen. Valmista puuro mikrossa pakkauksesta löytyvän ohjeen mukaan. Jätä jäähtymään.
-
Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon huoneenlämpöinen voi ja kerma sekä kardemumma ja vaniljasokeri. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe seokseen. Sen jälkeen lisää taikinaan jäähtynyt puuro ja hiutaleet. Lisää hunaja.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä se tasaiseksi levyksi. Paista noin 15 min. Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahdeksi yhtä suureksi levyksi. Levitä hillo toisen levyn päälle. Nosta toinen taikinalevy hillotun levyn päälle.
-
Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon jogurtti, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Anna levätä hetken jääkaapissa ennen levittämistä. Levitä kuorrute tasaisesti taikinalevyn päälle. Ripottele hiutaleita pinnalle.
-
Leikkaa levystä haluamasi kokoisia leivoksia ja koristele esimerkiksi kakkupitsillä. Nauti!
Kommentteja ja keskustelua