Ruisjauho antaa mukavaa makua kääretortulle. Ruisjauhoista saa myös runsaasti kuitua.
Ainekset noin 15 annosta
Ohje
-
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
-
Kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
-
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita marjat kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle.
-
Kääri levy rullalle ja jätä saumakohta alaspäin. Anna kääretortun vetäytyä.
-
Koristele kermavaahdolla ja mustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.
KATI NAPAN VINKKI: Valitse marjat sen mukaan mitä on tarjolla. Voit tarjota marjasekoitusta (mansikoita, herukoita, karviaisia tms.) myös erikseen kääretortun lisäkkeeksi. Voit vaihtaa kerman ½ purkilliseen vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Vähennä silloin sokerin määrää.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Olin hukannut jauhopussin kyljestä saksimani reseptin, onneksi löysin tämän.
Täytteeksi laitoin raparpereistä keitettyä sosetta.
Täytettä on yhdelle levylle hieman liikaa mutta toisaalta kahdelle liian vähän. Ehkä täyte puolitoistakertaisena olisi sopiva määrä kahdelle levylle?
MyllynParas saisi laittaa enemmänkin kääretorttu-ohjeita sivustolleen. Nämä samat ovat pyörineet täällä jo kauan aikaa. Kaipailtaisiin uusia (suklaisempia) reseptejä!
Täytevinkki: omena-kanelirahkaa+kermavaahtoa+omenakuutioita. Nam !
tää on ihn sumeen hyvää!!
erinomainen. Kiitos ohjeesta.