• Pieniä ruiskuppeja voi valmistaa myös itse, tee ne Ruis-Kaura Piirakkataikinasta.
  • Voit leipoa kupit ennakkoon valmiiksi. Säilytä ne peitettynä tai rasiassa kuivassa ja viileässä.
  • Tarjoile ruiskupit täytettynä maistuvin täyttein.
  • Tässä minikupit on täytetty mädillä, smetanalla sekä sipuli- ja tillisilpulla ja ne ovat mainio vaihtoehtona blineille.

Ainekset n. 30 pikkukuppia annosta

Pienet ruiskupit:
Voitelu:
Rypsiöljyä tai voita
Täyte:
1
dl
smetanaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
sitruunapippuria
2
tl
sitruunamehua
1
punasipuli
100
g
kirjolohen mätiä
(roseepippuria)
nippu
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Sulata taikina ja kauli se ohueksi levyksi. Ota levystä pienellä halkaisijaltaan 5–6 cm:n pyöreällä muotilla paloja, myös juomalasin (esim. kuohuviinilasi) suu käy muotiksi. Pistele taikinapaloihin haarukalla pistoja.
  2. Voitele uuninkestävät minivuoat. Vuoaksi sopivat alumiiniset tai metalliset pienet leivosvuoat tai pienet minisilikonivuoat. Painele taikinapalat vuokiin niin, että taikina vuoraa vuoat kokonaan pohjista ja reunoista ylös asti. Paista ruisvuorattuja kuppeja ilman täytettä 200-asteisen uunin keskiosassa n. 10 min, kunnes taikina saa kauniin värin. Irrota kupit lämpiminä vuoistaan, anna kuppien jäähtyä.
  3. Sekoita smetana ja tuorejuusto, mausta sitruunapippurilla ja sitruunamehulla. Vatkaa seos vaahdoksi (sähkövatkaimella). Laita reilu nokare vaahtoa jokaisen kupin sisään. Silppua punasipuli hienoksi ja ripottele silppua vaahdon päälle kuppeihin. Laita leivosten päälle kauniisti mätiä teelusikalla. Koristele leivokset tillillä. Voit tehdä vaihtoehdoksi muutaman mädittömän version, laita näiden kuppien päälle muutama roseepippuri.

VINKKI: Mikäli et omista pieniä muotteja, kauli taikina vain ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä lasin suulla pieniä ruiskeksejä ja paista ne sellaisenaan uunissa. Laita täytteittä pieniä nokareita keksien päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.