Konditorioiden klassikkoleivonnainen taipuu myös suolaiseksi herkuksi. Canapé kuulostaa kieltämättä fiinimmältä kuin suomenkielinen nimitys kanapee. Kutsutaan näitä kuitenkin kanapeiksi, kun täytteeseenkin tulee broileria. Rapsakan voitaikinan väliin on helppo leipoa oman maun mukaiset täytteet. Käytä rohkeasti jääkaapin perälle unohtuneet maustekastikkeet viimeistelyyn.
Sulata voitaikina jääkaapissa. Kauli tai painele taikinalevyjä työlaudalla kevyesti.
Mausta liha sopivaksi katsomallasi barbeque-kastikkeella ja sekoita huolellisesti. Levitä liha voitaikinalevylle ohueksi kerrokseksi. Jätä taikinalevyn keskelle ohut kaistale tyhjäksi. Kääri taikina kääretortun tapaan molemmista reunoista kohti keskellä olevaa tyhjää kohtaa.
Laita taikinapötkö kylmään puoleksi tunniksi ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Aseta taikinaviipaleet uunipellille ja paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on ruskistunut. Jäähdytä.
Sekoita kaikki tomaattisalsan ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä puoli tuntia.
Kommentteja ja keskustelua