Ainekset noin 20 kpl annosta

½
l
piimää, maitoa, porkkanamehua tai vettä
50
g
hiivaa
1
rkl
siirappia tai hunajaa
1-2
tl
mineraalisuolaa
50
g
rypsiöljyä, sulaa voita tai margariinia

Ohje

  1. Tee ensin taikinajuuri, joka antaa sämpylöille makua. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää ruishiutaleet ja siirappi tai hunaja.

  2. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen) n. 20 min ajaksi. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.

  3. Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota sämpylöitä peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele vedellä ja ripottele sämpylöiden pinnalle hiutaleita ennen paistoa.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. Ruishiutalesämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.