Tee ensin taikinajuuri, joka antaa sämpylöille makua. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää ruishiutaleet ja siirappi tai hunaja.
Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen) n. 20 min ajaksi. Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi.
Leivo taikina heti sämpylöiksi ja kohota sämpylöitä peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele vedellä ja ripottele sämpylöiden pinnalle hiutaleita ennen paistoa.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. Ruishiutalesämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Sämpylätaikinaan riittää 1 pussi kuivahiivaa/ 0,5l nestettä. Sekoita kuivahiiva puoleen desilitraan jauhoja ja sekoita juureen ohjeen mukaan. Käytä hieman lämpimämpää nestettä (n. 42 asteista), jotta kuivahiiva alkaa toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta