Ruokaisa pastasalaatti pitää nälän loitolla ja maistuu hyvältä monta päivää.

Salaatti on nopea valmistaa ja sopii hyvin arkeen, piknikille tai vaikka juhlissa tarjottavaksi. 

Lihan voi helposti korvata esimerkiksi juustolla tai kalalla.

Ainekset Iso kulhollinen annosta

15
cm
pätkä kurkkua
1
paprika
1
pieni tai ½ isosta purjosta
150
g
meetvurstia
n.250
g
maissia (pakaste tai tlk)
kourallinen pieniä maustekurkkuja
Kastike:
200
g
creme fraichea
3
rkl
tomaattipyreetä
ripaus sokeria
½-1
tl
suolaa
mustapippuria
1
keskikokoinen valkosipulinkynsi

Ohje

  1. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä al denteksi, eli ei liian kypsäksi. Huuhtele pasta pikaisesti kylmän veden alla ja anna valua. Pilko kurkut, paprika, purjo sekä meetvursti pieneksi. Jos käytät pakastemaissia, kuumenna se ensin hyvin ja anna jäähtyä tai valuta tölkkimaissi ja sekoita kaikki keskenään. 

  2. Sekoita kastikkeen ainekset ja purista joukkoon valkosipuli. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja anna mielellään tekeytyä vähintään puolisen tuntia ennen tarjoilua. Voit hyvin tehdä salaatin jo edellisenä päivänä.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.