Ainekset 4:lle annosta

1-2
sipulia (esim. shalotti)
1-2
valkosipulinkynttä pilkottuina
300-350
g
risottoriisiä (tai puuroriisiä)
lasi kuivaa valkoviiniä tai vermuttia
1-1¼
l
kalalientä
suolaa
mustapippuria
4
tonnikalapihviä

Ohje

  1. Pehmennä sipulit öljyssä. Lisää riisi. Kuullota noin minuutin ajan, kunnes jyvät ovat läpikuultavia. Lisää valkoviini tai vermutti. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää vähitellen pienissä erissä liemi (jota viinin kanssa on yhteensä niin paljon, kuin risottopakkauksessa neuvotaan lisäämään nestettä). Sekoita hyvin koko ajan. Lisää suolaa ja mustapippuria.

  2. Hiero tonnikalaan suolaa ja mustapippuria. Anna olla huoneenlämmössä n. ½ tuntia. Paista minuutin verran molemmilta puolilta, jätä keskusta punaiseksi. Jos paistat tonnikalaa liian pitkään, siitä tulee kuivaa ja se muistuttaa purkkitonnikalaa.

Resepti:
Mikael Fogelholm

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.