Aromaattinen basmatiriisi ja linssit ovat mainio yhdistelmä salaatissa. Paahdettu juusto ja kikherneet tuovat täyttäviä proteiineja. Sopii ateriaksi itsessään tai lisukkeeksi esimerkiksi grilliruoille. Ruokaisan salaatin maku vain paranee yön yli, joten kerralla kannattaa valmistaa reilumpi satsi.
1. Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kuuman kypsän riisin joukkoon linssit. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa halloumi suupaloiksi. Paahda juustopalat ja kikherneet oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan. Älä polta.
3. Sekoita riisin ja linssien sekaan basilika, lehtipersilja, aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele päälle pannulla paistetut halloumipalat ja kikherneet valkosipuliöljyineen.
Kommentteja ja keskustelua