Aromaattinen basmatiriisi ja linssit ovat mainio yhdistelmä salaatissa. Paahdettu juusto ja kikherneet tuovat täyttäviä proteiineja. Sopii ateriaksi itsessään tai lisukkeeksi esimerkiksi grilliruoille. Ruokaisan salaatin maku vain paranee yön yli, joten kerralla kannattaa valmistaa reilumpi satsi.

Ainekset annosta

7
dl
kasvislientä
1
dl
kypsiä GoGreen punaisia linssejä huuhdeltuna
250
g
halloumijuustoa
1
dl
kypsiä kikherneitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
ruukku
tuoretta basilikaa pilkottuna
1
ruukku
lehtipersiljaa pilkottuna
puolikas
punainen chili silputtuna
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen, viipaloituna
0,5
dl
sitruunamehua
0,5
tl
rouhittua mustapippuria
0,5
tl
suolaa

Ohje

1. Keitä riisi kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kuuman kypsän riisin joukkoon linssit. Anna jäähtyä.

2. Leikkaa halloumi suupaloiksi. Paahda juustopalat ja kikherneet oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa valkosipuli ja jatka paistamista jatkuvasti sekoittaen minuutin ajan. Älä polta.

3. Sekoita riisin ja linssien sekaan basilika, lehtipersilja, aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele päälle pannulla paistetut halloumipalat ja kikherneet valkosipuliöljyineen.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.