Aasialaishenkinen riisisalaatin juju on kunnolla uunissa seesamiöljyn kanssa paahtunut parsakaali. 
Periaatteessa salaatin voi nauttia lämpöisenä pääruokanakin, mutta paremmin se toimii 
jäähtyneenä huoneenlämpöiseksi. Seesamiöljyä voi sotkea mukaan reippaamminkin jos siltä tuntuu, samoin chiliä, jos tykkäät tulisemmasta.

Ainekset annosta

1
parsakaali pilkottuna
1
punasipuli viipaleina
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisietikkaa
1
tl
hunajaa
1
ruukku
korianteria pilkottuna (myös varret)
2
avokadoa viipaloituna
1
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä paahdettuina
1
punainen chili viipaloituna

Ohje

  1. Laita pilkottu parsakaali ja punasipulit kulhoon. Ripottele päälle 1 rkl seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes parsakaali alkaa ottaa hieman väriä, 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Yhdistä pienessä kulhossa kastikkeeksi 1 rkl seesamiöljyä, soijakastike, riisietikka ja hunaja. Sekoita hyvin.
  3. Kaada kastike parsakaalin päälle ja sekoita. Lisää mukaan riisi ja korianteri. Sekoita mukaan varovasti avokadoviipaleet. Koristele seesaminsiemenillä ja chilillä.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.