Aasialaishenkinen riisisalaatin juju on kunnolla uunissa seesamiöljyn kanssa paahtunut parsakaali. Periaatteessa salaatin voi nauttia lämpöisenä pääruokanakin, mutta paremmin se toimii jäähtyneenä huoneenlämpöiseksi. Seesamiöljyä voi sotkea mukaan reippaamminkin jos siltä tuntuu, samoin chiliä, jos tykkäät tulisemmasta.
Ainekset annosta
1
parsakaali pilkottuna
1
punasipuli viipaleina
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
riisietikkaa
1
tl
hunajaa
3
dl
basmatiriisiä
1
rku
korianteria pilkottuna (myös varret)
2
avokadoa viipaloituna
1
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä paahdettuina
1
punainen chili viipaloituna
Ohje
Laita pilkottu parsakaali ja punasipulit kulhoon. Ripottele päälle 1 rkl seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes parsakaali alkaa ottaa hieman väriä, 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Yhdistä pienessä kulhossa kastikkeeksi 1 rkl seesamiöljyä, soijakastike, riisietikka ja hunaja. Sekoita hyvin.
Kaada kastike parsakaalin päälle ja sekoita. Lisää mukaan keitetty riisi ja korianteri. Sekoita mukaan varovasti avokadoviipaleet. Koristele seesaminsiemenillä ja chilillä.
Kommentteja ja keskustelua