Aasialaishenkinen riisisalaatin juju on kunnolla uunissa seesamiöljyn kanssa paahtunut parsakaali. Periaatteessa salaatin voi nauttia lämpöisenä pääruokanakin, mutta paremmin se toimii jäähtyneenä huoneenlämpöiseksi. Seesamiöljyä voi sotkea mukaan reippaamminkin jos siltä tuntuu, samoin chiliä, jos tykkäät tulisemmasta.
Laita pilkottu parsakaali ja punasipulit kulhoon. Ripottele päälle 1 rkl seesamiöljyä ja sekoita hyvin. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes parsakaali alkaa ottaa hieman väriä, 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Yhdistä pienessä kulhossa kastikkeeksi 1 rkl seesamiöljyä, soijakastike, riisietikka ja hunaja. Sekoita hyvin.
Kaada kastike parsakaalin päälle ja sekoita. Lisää mukaan riisi ja korianteri. Sekoita mukaan varovasti avokadoviipaleet. Koristele seesaminsiemenillä ja chilillä.
Kommentteja ja keskustelua