Superhelppo salaatinkastike japanilaisittain sotketaan etikasta, mirinistä ja inkivääristä. Tässä ohjeessa misoksi valikoitu miedompi valkoinen. Jos haluat vahvempia makuja, kokeile punaista misotahnaa, jota löytyy aasialaisista ruokakaupoista. Ja kyllä, rintafileet todellakin kypsyvät meheviksi kannen alla jälkilämmössä.
Ainekset annosta
Ohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Mausta suolalla.
2. Riisin kypsyessä laita rintafileet pienelle pannulle ja kaada kiehuvaa vettä päälle niin, että ne juuri peittyvät. Kypsennä pari minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä ja peitä kannella. Fileet kypsyvät vartissa jälkilämmössä. Viipaloi kypsät fileet. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla seesamiöljyä.
3. Keitä parsakaali vedessä al dente -kypsyyteen (3-4 minuuttia).
4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa.
5. Levitä riisi tarjoiluastiaan ja sekoita puolet kastikkeesta riisin sekaan. Asettele päälle viipaloidut broilerifileet ja parsakaalit. Viimeistele kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Ripottele päälle loput kastikkeesta ja tarjoa.
Kommentteja ja keskustelua