Superhelppo salaatinkastike japanilaisittain sotketaan etikasta, mirinistä ja inkivääristä. Tässä ohjeessa misoksi valikoitu miedompi valkoinen. Jos haluat vahvempia makuja, kokeile punaista misotahnaa, jota löytyy aasialaisista ruokakaupoista. Ja kyllä, rintafileet todellakin kypsyvät meheviksi kannen alla jälkilämmössä.

Ainekset annosta

2
broilerin rintafileetä
1
tl
seesamiöljyä
200
g
broccolinia tai varsiparsakaalia
2
kevätsipulia siivutettuna poikittain
2
rkl
GoGreen seesaminsiemeniä paahdettuina
Kastike
1
rkl
valkoista misotahnaa
2
rkl
riisietikkaa
2
rkl
miriniä tai sakea
1
rkl
raastettua inkivääriä

Ohje

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Mausta suolalla.

2. Riisin kypsyessä laita rintafileet pienelle pannulle ja kaada kiehuvaa vettä päälle niin, että ne juuri peittyvät. Kypsennä pari minuuttia. Nosta pannu pois liedeltä ja peitä kannella. Fileet kypsyvät vartissa jälkilämmössä. Viipaloi kypsät fileet. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla seesamiöljyä.

3. Keitä parsakaali vedessä al dente -kypsyyteen (3-4 minuuttia).

4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa.

5. Levitä riisi tarjoiluastiaan ja sekoita puolet kastikkeesta riisin sekaan. Asettele päälle viipaloidut broilerifileet ja parsakaalit. Viimeistele kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Ripottele päälle loput kastikkeesta ja tarjoa.

Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.