Ainekset n. 20 pikkupitsaa annosta
Ohje
Pohja:
-
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja sokeri vähitellen veden joukkoon.
-
Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta 10-15 cm halkaisijaltaan olevia pizzapohjia ja täytä ne tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä.
Tomaattikastike:
-
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattila ja lisää kattilaan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää tomaattipyree. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska.
-
Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kastikkeesta on jäljellä kaksi kolmasosaa.
-
Mausta kastike hienonnetulla oreganolla, valkoviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan ennen pizzojen täyttämistä.
Täyte-ehdotuksia:
kylmäsavuporoa, savujuustoa ja punasipulia
savumuikkuja, emmental-juustoa ja punasipulia
Kommentteja ja keskustelua