Ainekset n. 20 pikkupitsaa annosta

Pohja:
3
dl
vettä
½
pkt
hiivaa
n. 6-7
dl
Myllyn Paras -pizzajauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Tomaattikastike:
2
prk
hienoa tomaattimurskaa
100
g
tomaattipyreetä
2
kpl
salottisipulia
4
kpl
valkosipulinkynttä
6
vartta
oreganoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
jauhettua mustapippuria

Ohje

Pohja:

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja sokeri vähitellen veden joukkoon.

  2. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta 10-15 cm halkaisijaltaan olevia pizzapohjia ja täytä ne tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä.

Tomaattikastike:

  1. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattila ja lisää kattilaan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää tomaattipyree. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti ja lisää tomaattimurska.

  2. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kastikkeesta on jäljellä kaksi kolmasosaa.

  3. Mausta kastike hienonnetulla oreganolla, valkoviinietikalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen jäähtyä hiukan ennen pizzojen täyttämistä.

Täyte-ehdotuksia:

kylmäsavuporoa, savujuustoa ja punasipulia

savumuikkuja, emmental-juustoa ja punasipulia

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Sari Helin

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.