Red Velvet -kakusta on leivottu tällä kertaa leivoksia.

Tee taikina uunipellille kääretorttupohjan tapaan.

Mustikkatäyte sopii hyvin valkosuklaan kanssa. Mustikoiden ohella näihin leivoksiin sopivat myös mansikat, vadelmat, herukat, puolukat tai karpalot.

Ainekset noin 12 leivosta annosta

Pohja:
2
munaa
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
kaakaojauhetta
punaista elintarvikeväriä
dl
piimää
1
tl
soodaa
75
g
juoksevaa margariinia tai voita
1
tl
valkoviinietikkaa
Täyte:
4
dl
mustikoita survottuna
Valkosuklaa-tuorejuustoseos:
1
dl
kermaa
100
g
valkosuklaata
400
g
vaniljatuorejuustoa
Kostutus:
dl
vanilja- tai mantelimaitoa
Koristelu:
2
dl
mustikoita
sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja elintarvikeväri (jos elintarvikeväri on nestemäistä tai pastamuotoista, lisää se suoraan taikinaan) keskenään. Lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää mukaan piimä, johon sooda on sekoitettu, nestemäinen rasva ja lopuksi etikka. Sekoita taikina tasaiseksi.

  2. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

  3. Kuumenna kerma kattilassa varovasti, ota pois liedeltä ja sulata suklaapalat siihen, anna jäähtyä kylmäksi. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa siihen vaniljatuorejuusto.

  4. Jaa torttulevy puoliksi, kostuta toinen levy vaniljamaidolla. Levitä tämän levyn päälle mustikkasurvos ja puolet suklaa-tuorejuustoseoksesta. Laita toinen levy päälle, kostuta vaniljamaidolla ja levitä pintaan loppu suklaa-tuorejuustoseos.

  5. Leikkaa annoksiksi ja koristele tuorein mustikoin ja sitruunamelissanlehdin.

VINKKI: Mustikoiden ohella tähän sopivat myös mansikat, vadelmat, herukat, puolukat tai karpalot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.