Tämä raikas tortturesepti sopii mainiosti sekä tuoreille että pakastimesta löytyville mustikoille.

Rasvaton mustikkatorttu on kuitupitoinen ja laktoositon.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 28-30 cm, noin 10:lle annosta

2
munaa
½
dl
tummaa sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
banaani
Kostutukseen:
n.1
dl
marjamehua
Kypsän tortun päälle:
1+1
dl
mustikka- tai marjamehua
1
dl
hyytelösokeria
2
dl
mustikkasosetta tai -hilloa
n.5
dl
mustikoita

Ohje

  1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä vaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, leseillä leivitettyyn piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n.10 min. Anna jäähtyä.
  2. Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä hieman. Levitä sillä aikaa torttupohjalle mustikkasose / -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros mustikoita niin, että pinta peittyy. Lusikoi hieman jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle.
  3. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Mustikoiden tilalla voi käyttää vadelmia + vadelmamehua tai mansikoita + mansikkamehua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.