Kesäinen tortilla-ateria valmistuu itse tehdyistä kauratortilloista ja ihanasta raparperisalsasta. Tee lisäksi vielä vihreä avokadosalsa, joka sopii täydellisesti makumaailmaan.

Raparperi on hyvä ryöpätä kuumassa vedessä, jotta se on sopivan pehmeä salsan joukossa. Ryöppääminen ei ole vaikeaa. Paloiksi pilkottu raparperi käytetään noin puolen minuutin ajan kiehuvassa vedessä, josta se siirretään jäiseen veteen, jotta kypsyminen keskeytyy. Näin saat pehmennettyä raparperia juuri sopivasti.

Kokeile raikasta ja kesäistä raparperisalsaa tortillojen täytteenä, tai vaikka quesadillan ja nachojen dippinä.

Ainekset 4 annosta

Kanatortillat
4
kpl
itse tehtyjä kauratortillalettuja
200
g
kypsää broileria
Raparperisalsa
120
g
raparperia
2
tomaattia
1
mieto chili
1
kevätsipuli
½
lime
3
rkl
tuoretta korianteria
tl
savusuolaa
tl
hienoksi rouhittua mustapippuria
Vihreä avokadosalsa
1
avokado
½
lime
3
rkl
tuoretta korianteria
tl
suolaa
tl
hienoksi rouhittua mustapippuria

Ohje

Itse tehdyt kauratortillaletut

  1. Katso tästä helppo resepti itse tehtyihin kauratortillalettuihin.

Raparperisalsa

  1. Valmista ensin raparperisalsa huuhtelemalla raparperit ja halkaisemalla ne pitkittäin puoliksi. Pilko raparperit sen jälkeen pieniksi paloiksi. 
  2. Kiehauta kattilassa noin 3 dl vettä. 
  3. Mittaa erilliseen kulhoon kaksi desilitraa todella kylmää vettä ja lisää siihen muutama jääpala. 
  4. Laita pilkotut raparperit kiehuvaan veteen noin 30 sekunnin ajaksi. Siivilöi sen jälkeen raparperit ja nosta ne jäiseen veteen vielä 30 sekunnin ajaksi. Siivilöi kylmä vesi ja poista jääpalat.
  5. Pilko tomaatit pieneksi, samoin chili ja kevätsipuli. Nosta ne kulhoon yhdessä raparperien kanssa.  
  6. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu sekä hienonnettu tuore korianteri, savusuola ja mustapippuri. Sekoita, maista ja lisää tarvittaessa oman maun mukaan vielä suolaa ja mustapippuria.

Avokadosalsa

  1. Valmista seuraavaksi avokadosalsa. Leikkaa avokado puoliksi ja irrota puolikkaat toisistaan. Poista avokadon siemen. Irrota avokado lusikalla kuoresta ja pilko paloiksi. 
  2. Purista joukkoon limemehu ja hienonnettu tuore korianteri sekä suola ja mustapippuri. Sekoita, maista ja tarvittaessa lisää suolaa ja mustapippuria.

Tortillan kokoaminen

  1. Levitä lämpimälle tortillalle kypsää broileria, raparperisalsaa sekä vihreää avokadosalsaa. 
  2. Halutessasi voit lisätä täytteiden päälle vielä ranskankermaa tai vaikka juustoraastetta.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.