Ranskalaiset vohvelit on perinteinen vanha ohje, jota on tarjoiltu ainakin länsisuomalaisissa juhlapöydissä.
Ranskalaisten vohvelien taika on löysässä kermavoitaikinassa, jota kovetetaan viileässä.
Hyvä kikka on laittaa taikinalevy hetkeksi pakastimeen, tämän avulla saat pehmeät palat irti toisistaan, ennen kuin palat laitetaan paistumaan uuniin.
Täyte on hienostunut mokka-voikreemi, kun käytät siihen murukahvia, siitä ei tule liian löysää.
Ainekset n. 16 kpl valmista täytettyä pientä leivosta annosta
Ohje
-
Nypi huoneenlämpöiseksi pehmennyt rasva ja jauhot murumaiseksi kädellä. Lisää kylmä kerma, sekoita nopeasti, älä vaivaa. Anna taikinan levätä viileässä muovikelmulla peitettynä noin tunnin.
-
Ota taikina jääkaapista. Taputtele taikina leivinpaperin tai silikonialusen päällä ohueksi levyksi, ripottele pinnalle ohuelti vehnäjauhoja (1–2 tl) ja kaaviloi kaulimella n. 3 mm ohueksi levyksi, 32 cm x 16 cm. Jaa tämä levy pientä kaarta tekevällä taikinapyörällä 4 x 4 cm:n neliöiksi, pistele palat haarukalla. Ripota neliöiden pinnalle puolet vaniljasokerilla maustetusta sokerista.
-
Laita ruudutettu taikinalevy (leivinpapereineen) hetkeksi pakastimeen. Tämän kikan avulla saat pehmeät palat irti toisistaan. Nosta siis jähmettyneet neliöt lastalla väljästi leivinpaperille uunipellille. Paista neliöt kylminä heti irrotuksen jälkeen 225-asteisen uunin keskitasolla vaalean kullanruskeiksi 5–7 min.
-
Vohvelien jäähtyessä valmista täyte vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, murukahvijauhe ja vaniljasokeri keskenään.
-
Täytä pikkuleivät vähän ennen tarjoilua. Levitä kahden neliön väliin huoneenlämpöistä täytettä. Sihtaa pinnalle vaniljasokerilla maustettua sokeria.
VINKKI: Pikkuleivät voi pakastaa täyttämättöminä tai täytettyinä, pinoa ne rasiaan, jotta ne eivät murene. Sulata jääkaapissa. Juhlia varten nopea ja helppo täyte on valmis maustettu rahka, valitse vaniljan- tai kahvinmakuinen versio.
Kommentteja ja keskustelua