Ainekset piirakkavuoallinen, noin 10 annosta

Pohja:
2
munaa
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
50
g
voi- tai margariinisulaa
Täyte:
30
g
voita
1
dl
sokeria
4
dl
puristettua appelsiinimehua
2
munan keltuaista
Päälle:
2
munan valkuaista
1
rkl
sokeria

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sula rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
  2. Valmista sillä aikaa täyte sulattamalla voi kattilassa. Sekoita siihen sokeri ja vehnäjauhot ja vispaa sekaan vähitellen appelsiinimehu ja keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tortun päälle.
  3. Lisää uunin lämpöä 250-asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja laita lusikalla nokareina täytteen päälle. Laita uunin yläosaan ja anna olla muutama minuutti kunnes marenki saa väriä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.