Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sula rasva ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.
Valmista sillä aikaa täyte sulattamalla voi kattilassa. Sekoita siihen sokeri ja vehnäjauhot ja vispaa sekaan vähitellen appelsiinimehu ja keltuaiset koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tortun päälle.
Lisää uunin lämpöä 250-asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja laita lusikalla nokareina täytteen päälle. Laita uunin yläosaan ja anna olla muutama minuutti kunnes marenki saa väriä.
Olin aluksi hiukan epäileväinen, sakeneeko täyte, mutta kyllähän se siitä sitten kiisselin tapaan alkoi jähmettymään. Vastapuristettujen appelsiinien maku oli todellakin ihanan raikas. Torttu oli nopea valmistaa, mutta lopputulos näyttää siltä, että sen parissa olisi kulutettu enemmänkin aikaa, mikä on sinänsä pelkkää plussaa ! :)