Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-28 cm, 8:lle annosta

Kostutus:
½
dl
kalalientä (tai vettä + 1 tl kalafondia)
Täyte:
4
liivatelehteä
½
dl
sitruunamehua
1
dl
tuoretta kurkkua kuutioina
1
dl
kurkkusalaattia
1-2
sipulia (varsineen)
200
g
kylmäsavulohta pieninä suikaleina
400
g
savulohi- tms. tuorejuustoa
1
dl
paksua jogurttia tai ranskankermaa
1
tl
sitruunapippuria
1
dl
tuoretta tillisilppua
Päälle:
n.100
g
kylmäsavulohta
n.100
g
kurkkua
sitruunalohkoja
tuoretta tilliä

Ohje

Levitä taikina pyöreän irtopohjaisen piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä hetki. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi mikrossa, sulata vedestä puristetut liivakot siihen. Sekoita kaikki muut täytteen aineet ja lisää hieman jäähtynyt liivakkoseos siihen tasaiseksi täytemassaksi. 

Kostuta pohja kalaliemellä kauttaaltaan. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi. Koristele ennen tarjoilua.

VINKKI: Onnistuu myös valutetuilla katkaravuilla eli voit käyttää niitä lohen tilalla. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.