Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
150
g
kylmäsavulohta suikaleina
200
g
savulohi- tms. tuorejuustoa
100
g
sipulia varsineen tai 10 cm purjoa
1
muna
1
dl
kermaa (kevyt käy)
2
paprikaa, esim. punainen ja keltainen
½
sitruunan mehu
1
tl
sitruunapippuria
1-2
rkl
tuoretta hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista piirakan pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
  2. Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
  3. Paista lohipiirakkaa vielä uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Lohipiirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan: mitä pienempää vuokaa käytät, sitä paksumpi lohipiirakka on ja sitä pidempi myös paistoaika.

Katso myös maukas reseptimme Kylmäsavulohipiirakka.

VINKKI: Korvaa piirakan lohi katkaravuilla. Muista valuttaa katkaravut ennen kuin lisäät ne täytteeseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.