Ainekset 3 kpl annosta

Pohja:
1
tl
suolaa
250
g
voita tai margariinia
dl
kylmää vettä
Täyte:
500
g
keräkaalia
dl
vettä
400
g
jauhelihaa
1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
maustekurkku
2
prk
(à 70 g) tomaattipyreetä
200
g
kevyttä ranskankermaa (18 %)
2
munaa
2
tl
omenaviinietikkaa
2
tl
meiramia
tl
suolaa
1
tl
chilijauhetta
1
tl
paprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria
Pinnalle:
tuoretta oreganoa, meiramia tai muuta yrttiä

Ohje

  1. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Nypi voi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

  2. Suikaloi keräkaali. Laita suikaleet kattilaan veden kanssa ja kuumenna liedellä, kunnes vesi kiehuu. Hauduta 15 minuuttia. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa hieman vettä. Valuta haudutuksen jälkeen ylimääräinen vesi pois.

  3. Kypsennä jauheliha pannulla. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet pannulle hetkeksi aikaa pehmenemään. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha-sipuliseokseen maustekurkku, tomaattipyree, ranskankerma, munat, omenaviinietikka ja mausteet. Yhdistä kaalin kanssa.

  4. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapala leivinpaperin päällä isoksi ympyräksi. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja estääksesi taikinan tarttumisen. Leikkaa levy viisikulmioksi. Tee jokaiselle sivulle muutaman sentin lovet. Levitä täyte keskelle ja käännä taikinareunat päälle. Painele taikina tiiviiksi saumakohdista.

  5. Tee kaksi muuta galettea samaan tapaan. Lopusta taikinasta ja täytteestä saattaa riittää vielä yhteen mini-galetteen. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua tuoreita yrttejä, kuten oreganoa tai meiramia. 

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.