Purjo on pehmeäksi notkisteltuna ihanan samettista. Kesäkurpitsa ja herneet – varsinkin tuoreet sellaiset -  yrttien kanssa tekevät tästä ”vihertävästä” piirakasta vastustamattoman hyvää.

Ainekset 8 annosta

50
g
parmesaania
Täyte:
1
pieni kesäkurpitsa raastettuna
2
purjoa valkoiset osat
2
rkl
voita
1
pss
(200g) kesä- tai pakasteherneitä
4
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
rkl
timjamia hienonnettuna
1
sitruunan kuori raastettuna
2
palloa mozzarellaa

Ohje

  1. Sulata levyt pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kaulitsemalla taikinalevyt yhdeksi isoksi ja ohueksi uunipellin kokoiseksi taikinaksi. Vaihtoehtoisesti voit tehdä viisi pienempää piirasta. Ripottele pinnalle parmesaania.
  2. Purista kesäkurpitsasta mahdollisimman paljon vettä pois. Onnistuu tehokkaimmin laittamalla raaste keittiöpyyhkeen sisään ja kiristämällä palloksi.
  3. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi pannulla ja lisää tilkka vettä. Laita purjot pannulle ja hauduta lempeällä lämmöllä notkeiksi välillä sekoittaen, noin 15 minuuttia. Älä ruskista.
  4. Lisää purjon sekaan herneet, yrtit, kuoriraaste ja kesäkurpitsaraaste. Jatka paistamista lempeällä lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla..
  5. Jaa täyte ja mozzarella taikinan päälle. Paista 1800-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.