Purjo on pehmeäksi notkisteltuna ihanan samettista. Kesäkurpitsa ja herneet – varsinkin tuoreet sellaiset - yrttien kanssa tekevät tästä ”vihertävästä” piirakasta vastustamattoman hyvää.
Sulata levyt pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kaulitsemalla taikinalevyt yhdeksi isoksi ja ohueksi uunipellin kokoiseksi taikinaksi. Vaihtoehtoisesti voit tehdä viisi pienempää piirasta. Ripottele pinnalle parmesaania.
Purista kesäkurpitsasta mahdollisimman paljon vettä pois. Onnistuu tehokkaimmin laittamalla raaste keittiöpyyhkeen sisään ja kiristämällä palloksi.
Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Sulata voi pannulla ja lisää tilkka vettä. Laita purjot pannulle ja hauduta lempeällä lämmöllä notkeiksi välillä sekoittaen, noin 15 minuuttia. Älä ruskista.
Lisää purjon sekaan herneet, yrtit, kuoriraaste ja kesäkurpitsaraaste. Jatka paistamista lempeällä lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla..
Jaa täyte ja mozzarella taikinan päälle. Paista 1800-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua