Kiehauta puolukkamehu ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
Mausta ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä kunnolla jääkaapissa. Vatkaa jäähtyneen puuron joukkoon vaniljakastike. Tarjoile puolukoiden ja manteleiden kera.
Vanilijakastike:
Sekoita kerma, sokeri ja keltuaiset kattilassa tai kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Laita myös vaniljatanko kattilaan. Kuumenna vesihauteessa tai matalalla lämmöllä induktioliedellä 80 C -asteiseksi.
Jäähdytä jääkaapissa. Ota vaniljatanko pois kastikkeesta.
Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen
Kommentteja ja keskustelua