Ainekset 1 annosta

5
dl
puolukkamehua
dl
vaniljakastiketta
suolaa
puolukoita
manteleita
Vaniljakastike:
2
dl
kuohukermaa
½
dl
sokeria
3
kpl
kananmunan keltuaista
1
kpl
vaniljatankoa

Ohje

  1. Kiehauta puolukkamehu ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.

  2. Mausta ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä kunnolla jääkaapissa. Vatkaa jäähtyneen puuron joukkoon vaniljakastike. Tarjoile puolukoiden ja manteleiden kera.

Vanilijakastike:

  1. Sekoita kerma, sokeri ja keltuaiset kattilassa tai kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Laita myös vaniljatanko kattilaan. Kuumenna vesihauteessa tai matalalla lämmöllä induktioliedellä 80 C -asteiseksi.

  2. Jäähdytä jääkaapissa. Ota vaniljatanko pois kastikkeesta.

Resepti:
Sari Helin ja Ilkka Lääveri, Kokkauksia kirjasta, kuva Liisa Valonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.