Croissantin ja crème brûléen yhdistelmä. Tuhatlehtinen reunus ja täyteläinen kaneli-tähtianistäyte vaativat hieman näpräilyä. Mainio jälkiruoka, jonka voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä.
Leikkaa voitaikinasta halkaisijaltaan noin 10 cm:n ympyröitä. Painele kipon pohjalle.
Voitele taikinat kanamunalla ja siirrä hetkeksi kylmään jäähtymään.
Paista taikinat 220-asteisessa uunissa läpikypsiksi noin 10-12 minuuttia. Pidä kypsät taikinakupit vielä astioissaan. Anna uunin jäähtyä 100-asteiseksi.
Yhdistä kerma, maito, vaniljauute, maissitärkkelys, sokeri ja mausteet kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia.
Erottele kananmunankeltuaiset kulhoon ja kaada hieman jäähtynyt kerma-maitoseos siivilän läpi kulhoon keltuaisten joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada täyte kypsennettyihin voitaikinakippoihin. Siirrä kupit takaisin 100-asteiseen uuniin ja anna täytteen hyytyä noin 45 minuuttia.
Anna kuppien jäähtyä ja nosta pois kypsennysastioista. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja karamellisoi pinta polttolampulla.
Hieman jäi tekovaiheessa epäselväksi tuo koko. Tein 10cm halkaisijaltaan taikinaympyröitä ja laitoin ne pohjalle ja reunoille, koska reunoista ei ohjeessa mainittu mitään. Tuli sitten niin pieniä että täytettä ei mennyt kuin ehkä 1/3 osaa loput jäi ylimääräiseksi. Eli tänään teen todennäköisesti toisen satsin, mutta jotenkin muulla tavoin. Hyvänmakuisia oli kuitenkin.