Haastoimme Someleipurit 2023 leipomaan suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi kotimaiset perinneherkut uuteen uskoon. Anna Jaatisen (@pilvilinnan_anna) mieleen välähtikin heti, että pulla, jos mikä on monissa muodoissaan jotain hyvin suomalaista. Tämä herkku ei kuitenkaan ole ihan tavallinen kanelikierre, vaan Annan puolukkaiset pullakierteet saavat kaverikseen puolukoita, fariinisokeria ja ruisjauhoja. Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhosta ja Ruisjauhosta leivottu resepti tuo perinteisen pullan tähän päivään, vaikka Annalle perinteistä inspiroituminen onkin jotain uutta: "Olen itse syntynyt Kouvolassa, mutta asunut vähän siellä täällä. En ole oikein ikinä kokenut juuriani mihinkään, minkä vuoksi juuret ja niiden luomat perinteet eivät yleensä näy omassa leivonnassani. Pyrinkin leivonnassa aina kohti uutta ja harvoin nojaan perinteisiin." Leivo sinäkin kotimaiset perinteet uusiksi tällä Annan upealla reseptillä!
Kommentteja ja keskustelua