Onko tässä joulun 2024 hittitorttu? Puoloffee-joulutortuissa maistuu makujen sinfonia täynnä makeaa kinuskia ja kirpsakkaa puolukkaa. Täydellinen kombo kruunataan vielä kuohkealla kermavaahdolla ja mausteisella piparimurulla. Täyden kympin hittiherkun puoloffee-joulutortuista tekee maun lisäksi helppo ja nopea leivonta sulatusta vailla valmiillaMyllyn Paras Torttutaikinalevyillä. Tähän reseptiin ihastut taatusti.
Puoloffee-joulutorttujen resepti on toteutettu osana Myllyn Paras jouluresepti -kisaa, jossa suunnittelimme yhdessä seuraajiemme kanssa joulun 2024 hittireseptejä Myllyn Paras Torttutaikinasta ja Piparitaikinasta. Idean tähän reseptiin keksi Instagramissamme @kokkausrakkaus.
paksua kinuskia (esim. karamellisoitua kondensoitua maitoa)
100
g
puolukoita
piparkakkumurua
(tomusokeria)
Ohje
Sulata torttutaikinalevyt paketin ohjeen mukaan.
Laita uunipellin päälle ensin leivinpaperi ja sitten taikinalevyt.
Leikkaa levyt kahteen osaan ja muotoile jokainen torttu leikkaamalla kahteen vastakkaiseen kulmaan pitkät viillot molempiin suuntiin.
Ota kulmista kiinni ja pujota keskeltä toinen kulma toisen ali ja paina vastakkaisiin kulmiin kiinni.
Paista torttuja 225 °C noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Lusikoi torttujen päälle ensin kinuskia. Ripottele päälle pakastettuja tai tuoreita puolukoita. Jätä osa puolukoista torttujen koristeluun.
Lisää jokaisen tortun päälle lopuksi hieman kermavaahtoa. Viimeistele valmiit tortut piparkakkumurulla ja puolukoilla. Sihtaa päälle vielä halutessasi tomusokeria.
Kommentteja ja keskustelua