Haettu sivustolta 16.2.2025
Onko tässä joulun 2024 hittitorttu? Puoloffee-joulutortuissa maistuu makujen sinfonia täynnä makeaa kinuskia ja kirpsakkaa puolukkaa. Täydellinen kombo kruunataan vielä kuohkealla kermavaahdolla ja mausteisella piparimurulla. Täyden kympin hittiherkun puoloffee-joulutortuista tekee maun lisäksi helppo ja nopea leivonta sulatusta vailla valmiilla Myllyn Paras Torttutaikinalevyillä. Tähän reseptiin ihastut taatusti.
Puoloffee-joulutorttujen resepti on toteutettu osana Myllyn Paras jouluresepti -kisaa, jossa suunnittelimme yhdessä seuraajiemme kanssa joulun 2024 hittireseptejä Myllyn Paras Torttutaikinasta ja Piparitaikinasta. Idean tähän reseptiin keksi Instagramissamme @kokkausrakkaus.
Ainekset 10 annosta
Täyte:
2
dl
vispikermaa
2
dl
paksua kinuskia (esim. karamellisoitua kondensoitua maitoa)
100
g
puolukoita
piparkakkumurua
(tomusokeria)
Ohje
- Sulata torttutaikinalevyt paketin ohjeen mukaan.
- Laita uunipellin päälle ensin leivinpaperi ja sitten taikinalevyt.
- Leikkaa levyt kahteen osaan ja muotoile jokainen torttu leikkaamalla kahteen vastakkaiseen kulmaan pitkät viillot molempiin suuntiin.
- Ota kulmista kiinni ja pujota keskeltä toinen kulma toisen ali ja paina vastakkaisiin kulmiin kiinni.
- Paista torttuja 225 °C noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lusikoi torttujen päälle ensin kinuskia. Ripottele päälle pakastettuja tai tuoreita puolukoita. Jätä osa puolukoista torttujen koristeluun.
- Lisää jokaisen tortun päälle lopuksi hieman kermavaahtoa. Viimeistele valmiit tortut piparkakkumurulla ja puolukoilla. Sihtaa päälle vielä halutessasi tomusokeria.
Resepti:
Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R
Kommentteja ja keskustelua