Leivo joulun herkullisin jälkiruokapiirakka – Annin Uunissa ideoima ihana Piparoffee! Piparoffee on jouluisempi versio suositusta banoffeesta. Tämä kinuskinen herkku valmistetaan Myllyn Paras Piparitaikinasta paistetulle rapealle pohjalle, joka täytetään vatkatulla kinuskivaahdolla ja kirpeillä karpaloilla tai puolukoilla. Valmistus on helppoa ja nopeaa – muista vain keittää kinuski ajoissa jääkaappiin. Jouluna pienet oikaisut ovat sallittuja, ja Myllyn Paras valmistaikinat tekevät herkkujen leipomisesta vaivatonta ja maukasta!
Keitä kinuski (esim. edellisenä päivänä) ja säilytä se jääkaapissa. Mittaa kerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää halutessasi hyppysellinen sormisuolaa ja kaada kinuski kulhoon, peittele ja laita jääkaappiin yön yli. Kinuskin tulee jäähtyä täysin.
Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaulitse se silikoniselle alustalle isoksi levyksi jauhojen kanssa. Nosta taikina irtopohjalliseen noin 24 cm piirakkavuokaan (myös umpinainen käy) ja painele pohja kevyesti piirakkavuokaan. Taputtele ylimääräinen taikina vuoan sivuilta pois. Leivo ylijääneestä taikinasta piparkakkuja.
Paista piparkakkupohjaauunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä pohja ja nosta ulos vuoasta. Vatkaa kylmä kinuski vaahdoksi ja levitä jäähtyneelle piparipohjalle.
Ripottele marjat piirakan päälle, koristele tomusokerilla ja tarjoile.
Halutessasi voit lisätä kerroksen kermavaahtokerroksen kinuskinvaahdon päälle tai tarjota kermavaahtoa piirakan kanssa.