Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi poikkisyin. Voit käyttää myös valmiita suikaleita.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuori palsternakka, porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Halkaise chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna chilipaprika.
Kuumenna rypsiöljy padassa tai kattilassa ja paista lihasuikaleisiin kaunis väri.
Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää punaviini. Murusta joukkoon liemikuutiot ja lisää tomaattipyree. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on sopivan kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria.
Valmista seuraksi ohralisäke. Kiehauta vesi ja lisää suola ja rikotut ohrasuurimot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Valuta tarvittaessa ylimääräiset nesteet pois.
Kommentteja ja keskustelua