Punaviinissä haudutettu liha on upean murea ja juhlavakin pääruoka, jota voit nauttia arkena ja juhlassa.

Valmista seuraksi herkullinen lisäke rikotuista ohrasuurimoista.

Voit halutessasi hienontaa lisäkkeen joukkoon tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai ruohosipulia.

Ainekset 4:lle annosta

800
g
naudanpaistia
2
isoa sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen palsternakka
2
porkkanaa
150
g
juuriselleriä
1
punainen chilipaprika
3
rkl
rypsiöljyä
vettä sen verran, että liha peittyy
3-4
dl
punaviiniä
2
lihaliemikuutiota
100
g
tomaattipyreetä
mustapippuria myllystä
(suolaa)
Lisäksi:
1
l
vettä
ripaus
suolaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

  2. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi poikkisyin. Voit käyttää myös valmiita suikaleita.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  4. Kuori palsternakka, porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

  5. Halkaise chilipaprika ja poista siemenet. Hienonna chilipaprika.

  6. Kuumenna rypsiöljy padassa tai kattilassa ja paista lihasuikaleisiin kaunis väri.

  7. Lisää muut kasvikset ja kääntele hetki. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää punaviini. Murusta joukkoon liemikuutiot ja lisää tomaattipyree. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liha on sopivan kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria.

  8. Valmista seuraksi ohralisäke. Kiehauta vesi ja lisää suola ja rikotut ohrasuurimot. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen noin 15-20 minuuttia. Valuta tarvittaessa ylimääräiset nesteet pois.

  9. Tarjoa ohrasuurimolisäke liharuoan seurana.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.