Ainekset 6:lle annosta

1
kg
hirven- tai naudanpaistia
rkl
öljyä
1-2
sipulia
1
porkkana
1
dl
pakastettuja suppilovahveroita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
10-12
murskattua katajanmarjaa
3-4
rkl
portviiniä tai sherryä
6
dl
vettä (+riistafondia)
ruskeaa kastikesuurustetta
Lisäksi:
2-3
porkkanaa
300
g
ruusukaaleja

Ohje

  1. Paloittele huoneenlämpöinen paisti isohkoiksi kuutioiksi. Nosta palat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon huolellisesti. Silppua sipuli ja kuutioi porkkana pieneksi. Ruskista lihapalat 2-3 erässä pannussa tai padassa (öljyiset lihapalat on helppo ruskistaa joka puolelta, eikä synny käryäkään samalla lailla kun silloin, kun lisäät rasvan ensin pannuun).

  2. Lisää viimeisen erän joukkoon silputut kasvikset, sienet sekä ruskistetut lihapalat. Kuullota hetken aikaa. Mausta pippurilla, katajanmarjoilla, suolalla ja portviinillä tai sherryllä. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla lihan mureudesta riippuen ½-1½ tuntia.

  3. Suurusta liemi lopuksi kastikesuurusteella. Tarkista maku. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita ja kasviksia. Myös kirpeät säilykkeet sopivat lisäkkeeksi.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.