ruusukaaleja esim. keitettynä, voissa höyrytettyinä tai paistettuna
Ohje
Paloittele huoneenlämpöinen paisti isohkoiksi kuutioiksi. Nosta palat kulhoon ja sekoita öljy joukkoon huolellisesti.
Silppua sipuli ja kuutioi porkkana pieneksi.
Ruskista lihapalat 2-3 erässä pannussa tai padassa (öljyiset lihapalat on helppo ruskistaa joka puolelta, eikä synny käryäkään samalla lailla kun silloin, kun lisäät rasvan ensin pannuun).
Lisää viimeisen erän ruskistamisen lopuksi pataan silputut kasvikset, sienet sekä aiemmat erät ruskistettuja lihapaloja. Kuullota hetken aikaa. Mausta pippurilla, katajanmarjoilla, suolalla ja portviinillä tai sherryllä. Lisää vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä tiiviin kannen alla lihan mureudesta riippuen ½-1½ tuntia.
Suurusta liemi lopuksi kastikesuurusteella. Tarkista maku.
Tarjoa lisäkkeeksi keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita sekä kasviksia. Myös kirpeät säilykkeet sopivat lisäkkeeksi.
Kommentteja ja keskustelua