GRILLIVINKIT LIHALLE:
Hanki luonnostaan mureaa lihaa, kuten possua, broileria, kalkkunaa tai raakakypsytettyä naudan- tai lampaanfileetä. Erilaiset pihvit, grillikylki, kaslerinviipaleet, kyljykset, broilerinkoivet ja rintapalat ovat kooltaan kätevämpiä kuin kokonaiset fileet ja muut isot lihapalat (ne vaativat aikaa). Jauhelihapihvit ovat varmimmin mureita.
Ennen grillaamista lihan tulee lämmetä huoneenlämpöiseksi, jotta grillattavasta lihasta ei tule sitkeää.
Marinointi lisää makua, mutta muista pyyhkäistä marinadi pois ennen grillaamista, sillä marinadit valuvat ja palavat helposti. Penslaa lihapalat maustekastikkeilla vasta grillauksen loppuvaiheessa, myös suolaa tarvitaan vasta valmiiseen grillattuun ruokaan.
Kaikki muu liha paitsi naudan pihvit ja lampaan kyljykset grillataan aivan kypsiksi.
Kommentteja ja keskustelua