Suolaisten muffinssien leivonta on yhtä helppoa kuin makeidenkin ja niiden avulla saa helposti vaihtelua suolaisiin tarjottaviin.

Keitä ja soseuta punajuuret tai käytä etikkapunajuuria, jotka soseutat. Myös kaupan valmis punajuuri-perunasose sopii hyvin muffineihin antaen väriä ja makua.

Tuore rosmariini tuo terävyyttä makuun.

Ainekset 10 - 15 kpl annosta

2
tl
leivinjauhetta
1
tl
yrttisuolaa
2
rkl
rosmariinia tuoreena yrttisilppuna
300
g
punajuuri(-peruna)sosetta
150
g
sinihomejuustomurua
1
dl
kermaa (15 %)
1
muna

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet sekaan.
  2. Jaa taikina tavallisiin tai silikonisiin muffinivuokiin tai muffinipellille.
  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 min.

VINKKI: Kokeile samaa reseptiä porkkanasoseella ja ricotta- tai fetajuustolla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.